Hotel Del Mar | Petrovac, MONTENEGRO  Montenegrin English

Hotel Delmar

Budvanska rivijera je priobalni pojas dug oko 35km sa Budvom kao glavnim turističkim centrom. Locirana u centralnom djelu crnogorske obale, Budvanska rivijera je najatraktivniji reprezent crnogorskog plažnog turizma, sa 18 atraktivnih plaža.

Petrovac je gradić u blizini grada hotela Sv. Stefan, smješten na samoj obali mora, podno Paštrovačke gore. U 19. vijeku bio je siromašno ribarsko naselje, a danas je moderan gradić koji predstavlja značajnu tačku crnogorskog primorskog turizma. Njegove plaže Perazića Do, Lučice, Sveta Neđelja i Buljarice spadaju među najljepše plaže Budvanske rivijere.
Od kulturno - istorijskih spomenika tu su mozaici iz treceg vijeka i tvrđava Kastelo koju su sagradili Mlečani u XVI vijeku. Za ljubitelje podmorja pravu atrakciju predstavljaju dva ostrvceta Katić i Sveta Neđelja.
Pored toga, Petrovac je sve više prepoznatljiv po tradicionalnim turističkim feštama poput Petrovačke noći i Petrovac Jazz festivalu. Sve ovo, uz veliki broj sunčanih dana od ranog proljeća do kasne jeseni, guste borove šume i maslinjaci, toplo more i divne plaže omogućuje gostima lijep i prijatan odmor i Petrovcu i njegovoj okolini.

Zašto Crna Gora?

Pogled na Budvansku rivijeru i ostrvo Sveti Nikola, sa tri pješčane plaže.


Sveti Stefan je pravi biser Crne Gore. Udaljen je samo 10km od Petrovca.


Hotel Del Mar | Ulica VII/1, 85300 Petrovac, Montenegro  Tel/ Fax: +382 (0) 78 10 33 44  Email. info@hoteldelmar.me
Hotel Del Mar

O Crnoj Gori
Crna Gora - Wikipedia
Crna Gora, činjenice
Budvanska riviera
Budva - Wikipedia
Petrovac - Wikipedia
Informacije za turiste
Kako naći Petrovac?
Interaktivna mapa - Google maps
Aerodrom Tivat - informacije
Aerodrom Podgorica - informacije
Aerodrom Dubrovnik - HR